У Италији „пао“ Србин који је пљачкао златаре тако што је копао Тунеле

blic.rs
У Италији „пао“ Србин који је пљачкао златаре тако што је копао Тунеле

Италијанска полиција ухапсила је Слађана Стојановића (40) и још два држављанина Италије због сумње да су протеклих годину дана пљачкали луксузне куће, бутике и јувелирнице по Милану правећи рупе и тунеле у поду кроз које су улазили избјегавајући на тај начин аларм. Сумња се да су њих тројица однијели плијен укупне вредности 150.000 евра.

Италијански медији и истражитељи назвали су ову криминалну групу “Банда из рупе”, најприје зато што су у ноћи између 2. и 3. октобра упали у златару у Виа Паоло Сарпију, кинеској четврти у Милану на несвакидашњи начин однијевши притом више од 40.000 евра.

Њих тројица су пнеуматским чекићем направили прецизну рупу на плафону продавнице изнад које се налази златара на коју су је намерачили.

Када је дошао прави тренутак, трочлана српско-италијанска банда је ноншалантно упала у јувелирницу, избјегавајући на тај начин активацију аларма, пишу италијански медији.

Иако им је полиција те вечери била за петама, њих тројица су успјели да утекну са плијеном вредним 40.000 евра.

Подаци из истраге говоре да се Стојановић сумњичи да је починио више пљачки током 2017. године, улазећи кроз шахтове и подруме и копајући рупе. Медији наводе да је овај трио једном чак ископао тунел, као и то да су из пљачке једног бутика ексклузивне одјеће однели 120.000 евра.

Италијанска полиција идентификовала је “Банду из рупе” захваљујући снимцима са сигурносних камера постављеним око продавнице накита у кинеској четврти. Пратећи њихово кретање и међусобну интеракцију, полиција их је ухапсила приликом покушаја још једне крађе у центру града.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана