У Грузији ухапшен осумњичени за убиство руског пилота у Сирији

Агенције
У Грузији ухапшен осумњичени за убиство руског пилота у Сирији

Серкан Куртулуш, осумњичен за убиство руског пилота у Сирији, ухапшен је у Грузији по потјерници Интерпола, јављају грузијски и турски медији. Турска је већ затражила његово изручење.

Куртулуш, кога су Руси описали као шефа мафијашке групе која је у новембру 2015. године убила руског пилота Олега Пешкова, ухапшен је у Тбилисију 29. јуна и налази се у затвору у грузијском граду Рустави, југоисточно од престонице.

Турска је одмах затражила изручење Куртулуша, кога осим убиства руског пилота, терете и за успостављање мафијашке организације у неколико турских градова, оружане нападе и уцјене.

Турски судови су већ осудили седам особа због убиства Олега Пескова, али је током тог процеса Куртулуш ослобођен, пише дневник Хуријет, наводећи да није искључено да тај процес буде поново отворен.

У новембру 2015. године турски ловци су оборили руски Су-24 код границе са Сиријом. Турски званичници су тврдили да је “сухој” нарушио турски ваздушни простор, али је Москва одбацила све оптужбе.

Одмах по обарању, локалне протурске снаге убиле су руског пилота, а медији су као починиоца навели Алпарслана Челика, једног од припадника организације на чијем се челу налазио Куртулуш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана