Турски тенкови и даље прелазе границу

Агенције
Турски тенкови и даље прелазе границу

Анкара - Најмање девет турских тенкова ушло је данас на теритирију сјеверне Сирије у оквиру операције против припадника "Исламске државе" у подручју града Џараблуса, рекли су очевици.

Турски званичник рекао је да се на сиријској територији сада налази више од 20 турских тенкова и да ће додатне оклопне снаге и грађевинска механизација бити послати ако то буде потребно.


"Потребна нам је грађевинска механизација за отварање путева, а можда ће нам бити потребно још тих ствари у наредним данима. Имамо и оклопне транспортере који могу бити искоришћени на сиријској страни. Ангажоваћемо их ако то буде потребно", рекао је овај званичник.

Операција "Еуфратов штит" одвија се уз учешће турске војске и побуњеника у Сирији који имају подршку званичне Анкаре. Други циљ акције је спречавање напредовања курдских бораца у Сирији.

Побуњеници су јуче ушли у Џарблус, једно од посљедњих упоришта исламиста на граници Сирије и Турске.

Ово је прва велика турска војна интервенција на територији свог јужног сусједа. Званични Дамаск осудио је интервенцију и напоменуо да се свака војна акција на сиријској територији мора договарати са сиријским властима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана