Турска поред С-400, жели да купи и друге руске ракетне системе

Агенције
Турска поред С-400, жели да купи и друге руске ракетне системе

Анкара/Москва - Турска показује интерес и за друго руско оружје, поред ракетних система противваздушне одбране С-400, које је Анкара наручила у децембру 2017. године.

Ову информацију изјавио је генерални директор руске компаније за извоз оружја “Рособоронекспорт” Александар Михејев.

Он је рекао да је Турска заинтересована и за друге руске системе противваздушне одбране, разних домета, као и противтенковско оружје и друго наоружање, пише Блиц.

Михејев је истакао да Русија и Турска спроводе неколико заједничких пројеката у циљу развијања нових авиона и хеликоптера и модула за оклопна возила, као и одржавања опреме коју је Москва раније продала Анкари.

Генерални директор “Рособоронекспорта” нагласио је да су Русија и Турска констуктивним дијалогом политичког вођства двије земље успјеле да осујете покушаје страних ривала да се умијешају у њихову билатералну војну сарадњу.

Михејев је раније реаговао на извјештаје о томе да би Турска могла бити заинтересована за куповину руских авиона умјесто америчких летелица Ф-35, рекавши да је Москва спремна да разговара са Анкаром о таквој купопродаји.

Турска има проблема са добијањем наручених америчких авиона Ф-35 откако је потписала уговор са Русијом о куповини С-400.

САД се противе постигнутом уговору између Русије и Турске. Америчке власти тврде да би руски системи могли да прикупљају информације о америчким авионима, што би Москви открило слабост америчких летјелица.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана