Turska poklanja kuću na moru porodici poginulog ruskog pilota

Sputnjik
Turska poklanja kuću na moru porodici poginulog ruskog pilota

Zvaničnici turskog ljetovališta Kemer ponudili su kuću na poklon porodici ubijenog ruskog pilota Olega Peškova, koji je poginuo prilikom obaranja ruskog bombardera na tursko-sirijskoj granici, krajem novembra prošle godine.

Generalni konzul Rusije u Antaliji Aleksandar Tolstopijatenko potvrdio je za agenciju TASS ovu inicijativu.

„Tačno je da sam primio delegaciju na čelu sa gradonačelnikom Kemera, koji je ponudio kuću na poklon porodici poginulog ruskog pilota", rekao je konzul i dodao da „nikakva odluka još nije donijeta po tom pitanju".

Mustafa Gulj, gradonačelnik Kemera, izrazio je nadu da će Moskva prihvatiti predlog.

„Tokom sastanka sa ruskim konzulom u Antaliji iznijeli smo taj prijedlog u ime društvenih organizacija, udruženja taksista i trgovaca, kao i saveza mladih preduzetnika i turističkih kompanija. Jako želimo  da se odnosi sa Rusijom obnove što pre. Kao što znamo, nakon što je bio oboren avion, ruski pilot je neljudski napadnut i ubijen. Izrazili smo saučešće porodici pilota pa smo odlučili da im poklonimo kuću u Kemeru. Nadamo se da će Moskva i porodica prihvatiti ovaj prijedlog", rekao je Gulj.

Ranije, sekretar turskog predsjednika zadužen za medije, Ibrahim Kalin, rekao je da njegova zemlja razmatra pitanje odštete porodici poginulog pilota.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana