Турска поклања кућу на мору породици погинулог руског пилота

Спутњик
Турска поклања кућу на мору породици погинулог руског пилота

Званичници турског љетовалишта Кемер понудили су кућу на поклон породици убијеног руског пилота Олега Пешкова, који је погинуо приликом обарања руског бомбардера на турско-сиријској граници, крајем новембра прошле године.

Генерални конзул Русије у Анталији Александар Толстопијатенко потврдио је за агенцију ТАСС ову иницијативу.

„Тачно је да сам примио делегацију на челу са градоначелником Кемера, који је понудио кућу на поклон породици погинулог руског пилота", рекао је конзул и додао да „никаква одлука још није донијета по том питању".

Мустафа Гуљ, градоначелник Кемера, изразио је наду да ће Москва прихватити предлог.

„Током састанка са руским конзулом у Анталији изнијели смо тај приједлог у име друштвених организација, удружења таксиста и трговаца, као и савеза младих предузетника и туристичких компанија. Јако желимо  да се односи са Русијом обнове што пре. Као што знамо, након што је био оборен авион, руски пилот је нељудски нападнут и убијен. Изразили смо саучешће породици пилота па смо одлучили да им поклонимо кућу у Кемеру. Надамо се да ће Москва и породица прихватити овај приједлог", рекао је Гуљ.

Раније, секретар турског предсједника задужен за медије, Ибрахим Калин, рекао је да његова земља разматра питање одштете породици погинулог пилота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана