Trampov Badnji dan: Tvit protiv neprijatelja, igranje golfa i večera sa porodicom

Agencije
Trampov Badnji dan: Tvit protiv neprijatelja, igranje golfa i večera sa porodicom

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp bio je vrijedan na Badnji dan - tvitovao je protiv neprijatelja, ohrabrivao je američke vojnike koji su u inostranstvu, igrao je golf, razgovarao sa djecom koju zanima kada će im Deda Mraz donjeti poklone, večerao je sa porodicom i prisustvovao ponoćnoj misi, navodi agencija AP.

Tramp je započeo dan objavama na društvenoj mreži Tnjitter protiv medija i zamjenika direktora američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) Endrjua Mekejba, koga smatra pristrasnim protivnikom.

Tramp je takođe proveo nekoliko sati igrajući golf u svom privatnom klubu u Palm Biču na Floridi.

Nakon toga, predsjednik i prva dama SAD su u okviru programa američke vojne komande zadužene za vazdušnu bezbjednost u SAD i Kanadi, koja svake godine prati putovanje Deda Mraza, razgovarali telefonom sa djecom koju je zanimalo kada će Deda Mraz posjetiti njihove domove.

"Deda Mraz se kreće veoma brzo. Biće u tvojoj kući veoma kasno večeras kada budeš spavao", rekao je Tramp u jednom od telefonskih razgovora.

Tramp je u nedjelju zahvalio vojnicima koji su daleko od svojih porodica da bi, kako je naveo, "branili sve porodice, slobodu i ponos" SAD.

"Mi smo danas kao i svakoga dana zahvalni na vama i vašim porodicama", poručio je Tramp američkim vojnicima koji Božić po gregorijanskom kalendaru provode u inostranstvu.

Tramp je imao porodičnu večeru na Badnje veče poslije čega je prisustvovao ponoćnoj misi u episkopalnoj crkvi u Palm Biču u kojoj se 2005. godine vjenčao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana