Tramp tražio pomoć od Rusa, Peskov uzvratio: Znate li kome se obraćate

Agencije
Tramp tražio pomoć od Rusa, Peskov uzvratio: Znate li kome se obraćate

Bivši advokat američkog predsjednika Donalda Trampa Majkl Koen zaista se obraćao administraciji Kremlja sa pitanjima o izgradnji zdanja.

Navodno je zatražio sastanak sa ruskim rukovodstvom, saopštio je novinarima portparol ruskog lidera Dmitrij Peskov.

“Moj imejl se nalazi na veb-sajtu (administracije predsjednika Rusije) i svake nedjelje dobijamo desetine pisama, i od preduzetnika i od onih koji žele da učestvuju na Peterburškom forumu, i od onih koji žele da uspostave neke veze i od običnih građana”, rekao je Peskov novinarima.

On je potvrdio da je od Majkla Koena dobio pismo.

Oni su tražili sastanak sa tadašnjim rukovodiocem administracije (Sergejem) Ivanovom ili sa mnom (Peskov je od 2012. godine zamjenik šefa administracije). Mi smo ih pozvali i pitali šta će im administracija predsjednika, da li znaju kome se obraćaju. Oni su rekli da žele da grade zgradu”, rekao je Peskov.

“Odgovorili smo im da se administracija predsjednika ne bavi građevinom i da ćemo, ako su oni zainteresovani za investicije, biti srećni da ih vidimo na Peterburškom ekonomskom forumu”, nastavio je on.

Nakon poziva na ruski forum, “molioci” su nestali, dodao je on.

Peskov je novinarima pokazao nekoliko pisama o toj temi koja su stigla na njegov adresu.

Ranije je list “Vašington post” objavio da je Koen u januaru 2016. godine pisao Peskovu na mejl o izgradnji “Trampove kule” u Moskvi (tako se zovu neboderi koje gradi kompanija američkog predsjednika).

Prema podacima lista, Koen je tražio pomoć u organizaciji projekta, ali nije dobio odgovor.

U četvrtak je Koen svjedočio na sudu, priznavši da je lagao Kongres o Trampovom projektu sa nekretninama u Rusiji, prenosi Sputnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana