Трамп се захвалио војсци САД: Заиста побјеђујемо непријатеље

Танјуг
Трамп се захвалио војсци САД: Заиста побјеђујемо непријатеље

Палм Бич - Амерички предсједник Доналд Трамп захвалио је данас, на Дан захвалности, војсци САД на залагању, истакавши да Америка „заиста побјеђује своје непријатеље“ и да се „о томе поново прича“.

Трамп, који празник прославља у свом приватном клубу на Флориди, рекао је припадницима војске путем видео-линка да су у Авганистану и против Исламске државе постигли више напретка под његовим надзором него што је то био случај у годинама претходне администрације, преноси АП.

„Сви причају о напретку који сте постигли у неколико протеклих мјесеци. О нама се поново прича као о оружаним снагама - заиста побјеђујемо“, рекао је Трамп Борбеном тиму Прве бригаде 82. ваздухопловне дивизије чији припадници изводе операције у Кандахару у Авганистану.

Трамп је рекао и да се америчка војска „више не бори само да би се кретала унаоколо, већ - да би побиједила“.

Говорећи о 74. експедиционој борбеној дивизији базираној у ваздухопловној бази Инџирлик у Турској, Трамп је наговјестио да администрација његовог претходника Барака Обаме није дозвољавала војницима на терену да раде свој посао.

„Кажу да смо постигли више напретка против Исламске државе него што су они успјели у годинама претходне администрације. А то је зато што вас ја пуштам да радите своје посао“, истакао је он.

Трамп се данас, на пригодним скуповима и на Твитеру, хвалио и кад је ријеч о економским успјесима постигнутим откако је он дошао на власт.

Амерички предсједник и прва дама Меланија посјетили су раније данас станицу Обалске страже у месту Ривијера Бич на Флориди, гдје је Трамп више пута похвалио Обалску стражу због ангажовања у отклањању посљедица урагана Харви у Тексасу.

„Какав сте само посао обавили“, рекао је Трамп, пренијела је америчка агенција.

Доналд и Меланија Трамп обезбиједили су ручак за мушкарце и жене који проводе Дан захвалности на станици код Трамповог клуба Мар-а-Лаго, укључујући сендвиче са ћуретином, колаче, корпе са воћем и другу врсту хране.

Трамп је, такође, похвалио супериорност америчке војне опреме, нарочито скривеног лоца Ф-35 „који увијјек побјеђује“, истакавши да настоји да осигура да опрема коју САД продају другим земљама - чак и савезницима - не буде добра као она која се налази на америчкој територији.

„Увијек кажем - нека наше буде малчице боље“, рекао је он, закључивши да се „са савезницима никад не зна“ и да се „савезник може и преобратити“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана