Трамп освојио номинацију Републиканаца за предсједника САД

Танјуг
Трамп освојио номинацију Републиканаца за предсједника САД

Вашингтон - Амерички милијардер Доналд Трамп освојио је довољан број делегата да би освојио номинацију Републиканске странке за предсједника САД, објавила је агенција АП на основу пребројавања које су сами извршили.

Tрамп, једини преостали претендент у трци за номинацију послије одустајања осталих претендената, званично ће бити именован кандидатом Републиканаца на кључној страначкој конвенцији у Кливленду у јулу, наводи АП.


Трамп је, према АП, премашио 1.237 гласова колико је неопходно за номинацију након што је неколико, до сада неопредељених делегата, рекло да ће га подржати на конвенцији.

Према процјени америчке агенције, Трамп има 1.238 гласова, а са 303 гласова делегата колико може да добије на изборима у пет савезних држава 7. јуна, он би могао увећа своју побједу.

Трамп је у трци за републиканску номинацију иза себе оставио 16 других кандидата и то на начин који често није био пристојан, оцјењују медији.

Један од њих је и Стив Хаус, републикански лидер у Колораду, који каже да му се допада то што Трамп има прошлост бизнисмена и да ће бити добро ако успије да исто лидерство покаже и на политичком плану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана