Tramp optužuje: Mučili su ga više nego što se da zamisliti

Agencije
Tramp optužuje: Mučili su ga više nego što se da zamisliti

Vašington - Američki predsednik Donald Tramp optužio je Pjongjang da je "mučio više nego što se može zamisliti" američkog studenta Ota Varmbira.

Varmbir je umro u junu 2017. nedjelju dana pošto je u komi vraćen u SAD iz sjevernokorejskog zatvora.

"Izvanredan intervju roditelja Ota Varmbira na Foks i Frends: 1994-2017. Oto je u Sjevernoj Koreji mučen više nego što se može zamisliti", napisao je Tramp u današnjoj Tviter poruci.

Do sada ni jedan američki zvaničnik nije optužio Sjevernu Koreju da je mučila Varmbijera koji je uhapšen u januaru 2016. godine i bio 18 mjeseci u zatvoru u toj zemlji dok nije vraćen u SAD u komi.

Trampova poruka uslijedila su poslije jučerašnjeg intervjua roditelja umrlog studenta na emisiji Foks and Frends, to je bio njihov prvi intervju od smrti sina. Roditelji su optužili Pjongjang da je njihov sin mučen i namjerno povređivan.

U junu poslije smrti studenta Tramp je opisao Sjevernu Koreju kao brutalan režim. Pjongjang je osudio kampanju blaćenja i negirao je da je 22-ogodišnji Amerikanac bio mučen ili malteretiran na bilo koj način.

Oto Varmbir je umro 13. juna nekoliko dana pošto je vraćen u SAD u komi poslije 18 mjeseci provedenih u zatvoru u Sjevernoj Koreji. Bio je osuđen 2016. na 15 godina zatvora s teškim radom zbog krađe propagandnog plakata tokom turističkog putovanja. Za sada nije razjašnjeno zašto je bio u komi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana