Трамп оптужује: Мучили су га више него што се да замислити

Агенције
Трамп оптужује: Мучили су га више него што се да замислити

Вашингтон - Амерички председник Доналд Трамп оптужио је Пјонгјанг да је "мучио више него што се може замислити" америчког студента Ота Вармбира.

Вармбир је умро у јуну 2017. недјељу дана пошто је у коми враћен у САД из сјевернокорејског затвора.

"Изванредан интервју родитеља Ота Вармбира на Фокс и Френдс: 1994-2017. Ото је у Сјеверној Кореји мучен више него што се може замислити", написао је Трамп у данашњој Твитер поруци.

До сада ни један амерички званичник није оптужио Сјеверну Кореју да је мучила Вармбијера који је ухапшен у јануару 2016. године и био 18 мјесеци у затвору у тој земљи док није враћен у САД у коми.

Трампова порука услиједила су послије јучерашњег интервјуа родитеља умрлог студента на емисији Фокс анд Френдс, то је био њихов први интервју од смрти сина. Родитељи су оптужили Пјонгјанг да је њихов син мучен и намјерно повређиван.

У јуну послије смрти студента Трамп је описао Сјеверну Кореју као бруталан режим. Пјонгјанг је осудио кампању блаћења и негирао је да је 22-огодишњи Американац био мучен или малтеретиран на било кој начин.

Ото Вармбир је умро 13. јуна неколико дана пошто је враћен у САД у коми послије 18 мјесеци проведених у затвору у Сјеверној Кореји. Био је осуђен 2016. на 15 година затвора с тешким радом због крађе пропагандног плаката током туристичког путовања. За сада није разјашњено зашто је био у коми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана