Tramp odgovorio “Sputnjiku”, američki novinari ljuti

Srna
Tramp odgovorio “Sputnjiku”, američki novinari ljuti

Hanoj - Predsjednik SAD Donald Tramp razbjesnio je američke novinare, nakon što je odgovorio na pitanje novinara ruske agencije “Sputnjik”.

On je, nakon samita sa liderom Sjeverne Koreje Kim Džong Unom, odgovarao na pitanja nekoliko američkih i međunarodnih novinara, prije nego što je odabrao da odgovori na pitanje novinara “Sputnjika” o tome da li su lideri razgovarali o mogućoj američkoj inspekciji u vezi sa nuklearnim oružjem u Sjevernoj Koreji.

“Moći ćemo to da učinimo veoma lako. Imamo takvo uređenje da bismo mogli to vrlo lako da uradimo”, odgovorio je Tramp.

Američkom novinarima, koji su prokomentarisali događaj na “Tviteru”, nije bio važan Trampov odgovor, već sama činjenica da se obratio novinaru “Sputnjika”.

Dopisnik portala “Jahu njuz” Hanter Voker napisao je na “Tviteru” da je “ruska propagandna agencija upravo postavila pitanje Trampu”.

Novinar Si-En-Ena Džim Akosta, kojem je prošle godine oduzeta akreditacija zbog verbalnog obračuna sa predsjednikom SAD, žalio se na “Tviteru” zbog činjenice da su ruski i kineski mediji dobili priliku da postave pitanja Trampu, prenijela je “Raša tudej”.

Reporterima “Blumberga”, AP, “Los Anđeles tajmsa” i Rojtersa nije bilo dozvoljeno da izvještavaju sa večere Trampa i Kima, nakon što su dvojica novinara “dobacivali” američkom predsjedniku tokom ranije pres-konferencije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana