Tramp izviždan u Davosu zbog kritike medija

Agencija
Tramp izviždan u Davosu zbog kritike medija

Američki predsjednik Donald Tramp je i na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu nastavio sa svojom kritikom na račun medija, nazivajući ih "zlobnim” i "lažnim”, što je izazvalo negodovanje dijela publike.

 "Tek pošto sam postao političar sam shvatio koliko mediji mogu da budu zlobni i lažni”, rekao je Tramp odgovarajući na pitanja poslije održanog govora, a prenosi agencija AP.

Njegov komentar izazvao je negodovanje dijela publike, a pojedini su ga i izviždali.

Tramp je dodao i da jedan biznismen nikada nije bio izabran za predsjednika, kao i da je, dok je bio biznismen u Njujorku, često bio "dobro tretiran” od strane medija, ali se sve promijenilo kada je ušao u politiku.

Tramp: Otkako sam predsjednik otvoreno 2,4 miliona radnih mjesta

SAD ponovo doživljavaju snažan ekonomski rast, poslije više godina stagnacije, izjavio je američki predsjednik Donald Tramp u Davosu, dodajući da je otvoreno 2,4 miliona radnih mjesta u SAD otkako je on izabran za predsjednika.

"Broj novootvorenih radnih mjesta značajno raste. Nezaposlenost Afroamerikanaca je dostigla najniži nivo ikada zabilježen u SAD, a tako je i sa nezaposlenošću među Hispanoamerikancima”, izjavio je Tramp u obraćanju učesnicima Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Usvojene poreske reforme i rezanje poreza u SAD će, kako kaže, povećati prihode svakog američkog domaćinstva za 4.000 dolara.

Novi poreski zakon je, prema njegovim riječima, "veliki predivni vodopad”, ali kako kaže, njegova administracija nije očekivala da će, poslije usvajanja tog zakona, kompanije početi da dijele bonuse radnicima.

"Ovo je savršeno vrijeme za investiranje u Ameriku. Nikada nije bilo bolje za izgradnju, za investicije i za odrastanje u SAD”, poručio je Tramp.

Amerika je, kako kaže, otvorena za poslovanje i ponovo konkurentna.

"SAD su spremne da sa svim državama pregovaraju o uzajamno povoljnim trgovinskim sporazumima”, izjavio je on.

Tramp: Svako dijete zaštititi od nasilja, siromaštva i straha

Predsjednik SAD Donald Tramp izjavio je danas na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu da se "Amerika nada budućnosti u kojoj će svi napredovati”, naglašavajući da je tu došao da bi "predstavljao interese američkog naroda”.

Tramp se na početku govora založio za svijet u kojem će "svako dijete živjeti zaštićeno od nasilja, siromaštva i straha”.

"Ja ću uvijek stavljati Ameriku na prvo mjesto”, kazao je Tramp i dodao da "Amerika na prvom mjestu ne znači Amerika bez ikoga više”.

Kako je dodao, svijet svedoči ponovnom oživljavanju jake i prosperitetne Amerike, koja je, prema njegovim riječima, otvorena za biznis i ponovo konkurentna.

"Kada SAD bilježe rast, rastu i druge zemlje svijeta. Prosperitet SAD stvorio je bezbroj radnih mjesta širom svijeta, dok su kreativnost i inovacije u SAD doveli do značajnih otkrića koja svuda pomažu ljudima da žive bolje i zdravije živote”, rekao je Tramp.

Predsjednik SAD je trgovinskim partnerima poručio da zvanični Vašington više neće tolerisati nepravedne "predatorske” trgovinske prakse koje remete tržišta.

"SAD više neće zatvarati oči na nepravedne trgovinske prakse”, poručio je Tramp direktorima kompanija, bankarima i političkim liderima na Davosu.

"Ne možemo imati otvorenu i slobodnu trgovinu, ako pojedine države iskorišćavaju sistem nauštrb drugih”, poručio je predsjednik SAD.

Tramp, koji kao biznismen nikad nije bio pozvan u Davos gdje se okupljaju predstavnici krupnog kapitala, prvi je američki predsjednik na Svjetskom ekonomskom forumu od 2000. godine, što će mu, kako navodi Rojters, pružiti priliku da popriča sa nekim "elitnim globalistima” koje je kritikovao u izbornoj kampanji 2016. godine.

Izvor: (Tanjug)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana