Трамп извиждан у Давосу због критике медија

Агенција
Трамп извиждан у Давосу због критике медија

Амерички предсједник Доналд Трамп је и на Свјетском економском форуму у Давосу наставио са својом критиком на рачун медија, називајући их "злобним” и "лажним”, што је изазвало негодовање дијела публике.

 "Тек пошто сам постао политичар сам схватио колико медији могу да буду злобни и лажни”, рекао је Трамп одговарајући на питања послије одржаног говора, а преноси агенција АП.

Његов коментар изазвао је негодовање дијела публике, а поједини су га и извиждали.

Трамп је додао и да један бизнисмен никада није био изабран за предсједника, као и да је, док је био бизнисмен у Њујорку, често био "добро третиран” од стране медија, али се све промијенило када је ушао у политику.

Трамп: Откако сам предсједник отворено 2,4 милиона радних мјеста

САД поново доживљавају снажан економски раст, послије више година стагнације, изјавио је амерички предсједник Доналд Трамп у Давосу, додајући да је отворено 2,4 милиона радних мјеста у САД откако је он изабран за предсједника.

"Број новоотворених радних мјеста значајно расте. Незапосленост Афроамериканаца је достигла најнижи ниво икада забиљежен у САД, а тако је и са незапосленошћу међу Хиспаноамериканцима”, изјавио је Трамп у обраћању учесницима Свјетског економског форума у Давосу.

Усвојене пореске реформе и резање пореза у САД ће, како каже, повећати приходе сваког америчког домаћинства за 4.000 долара.

Нови порески закон је, према његовим ријечима, "велики предивни водопад”, али како каже, његова администрација није очекивала да ће, послије усвајања тог закона, компаније почети да дијеле бонусе радницима.

"Ово је савршено вријеме за инвестирање у Америку. Никада није било боље за изградњу, за инвестиције и за одрастање у САД”, поручио је Трамп.

Америка је, како каже, отворена за пословање и поново конкурентна.

"САД су спремне да са свим државама преговарају о узајамно повољним трговинским споразумима”, изјавио је он.

Трамп: Свако дијете заштитити од насиља, сиромаштва и страха

Предсједник САД Доналд Трамп изјавио је данас на Свјетском економском форуму у Давосу да се "Америка нада будућности у којој ће сви напредовати”, наглашавајући да је ту дошао да би "представљао интересе америчког народа”.

Трамп се на почетку говора заложио за свијет у којем ће "свако дијете живјети заштићено од насиља, сиромаштва и страха”.

"Ја ћу увијек стављати Америку на прво мјесто”, казао је Трамп и додао да "Америка на првом мјесту не значи Америка без икога више”.

Како је додао, свијет сведочи поновном оживљавању јаке и просперитетне Америке, која је, према његовим ријечима, отворена за бизнис и поново конкурентна.

"Када САД биљеже раст, расту и друге земље свијета. Просперитет САД створио је безброј радних мјеста широм свијета, док су креативност и иновације у САД довели до значајних открића која свуда помажу људима да живе боље и здравије животе”, рекао је Трамп.

Предсједник САД је трговинским партнерима поручио да званични Вашингтон више неће толерисати неправедне "предаторске” трговинске праксе које ремете тржишта.

"САД више неће затварати очи на неправедне трговинске праксе”, поручио је Трамп директорима компанија, банкарима и политичким лидерима на Давосу.

"Не можемо имати отворену и слободну трговину, ако поједине државе искоришћавају систем науштрб других”, поручио је предсједник САД.

Трамп, који као бизнисмен никад није био позван у Давос гдје се окупљају представници крупног капитала, први је амерички предсједник на Свјетском економском форуму од 2000. године, што ће му, како наводи Ројтерс, пружити прилику да поприча са неким "елитним глобалистима” које је критиковао у изборној кампањи 2016. године.

Извор: (Танјуг)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана