Трамп: Сусрет са Кимом могућ ускоро

Танјуг
Трамп: Сусрет са Кимом могућ ускоро

Вашингтон - Предсједник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп каже да разматра три или четири датума као и пет локација за планирани сусрет са сјевернокорејским лидером Ким Џонг-уном, додајући да је и даље неизвјесно да ли ће до сусрета доћи.

"Могло би да се деси да брзо изађем уз дужно поштовање, али би могло да се деси. Могло би да се догоди чак да до сусрета не дође. Ко зна, али могу да вам кажем да сада они желе сусрет", рекао је Трамп у интервјуу Фокс њузу, пренио је Ројтерс.

Почетком априла Трамп је изјавио да планира да се у мају или почетком јуна састане с лидером Сјеверне Кореје и поручио да се нада да ће резултат тих разговора бити окончање програма за развој нуклеарног оружја Пјонгјанга.

"Састаћемо се с њима негдје у мају или почетком јуна, и мислим да ће обје стране показати велико поштовање и, надам се, моћи ћемо да постигнемо договор о денуклеаризацији Сјеверне Кореје. Они су то рекли. Ми смо то рекли. Надам се да ће то бити много другачији однос него што је био много, много година", рекао је Трамп обраћајући се новинарима на почетку састанка Кабинета, пренијела је британска новинска агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана