Tramp: Sumnjam da bi se Opra kandidovala, ali pobijedio bih i nju

Agencije
Tramp: Sumnjam da bi se Opra kandidovala, ali pobijedio bih i nju

Vašington - Predsjednik SAD Donalda Tramp smatra da bi pobijedio poznatu voditeljku Opru Vinfri na predsjedničkim izborima, ali je dodao da ne vjeruje da bi ona učestvovala u toj trci.

Tramp je danas u Bijeloj kući, tokom razgovora sa članovima Kongresa o imigraciji, rekao da Opru dobro poznaje i da ne vjeruje da bi se kandidovala.

Dodao je da se pojavio u jednom od njenih posljednjih šou-programa i da je zna "vrlo dobro", prenosi AP.

CNN je juče objavio, pozivajući se na njena dva "bliska prijatelja", da Opra Vinfri "aktivno razmišlja" da se kandiduje na predsjedničkim izborima u SAD 2020. godine.

CNN je razgovarao s prijateljima voditeljke, koji su tražili da ostanu anonimni kako bi mogli da "otvoreno govore", nakon što je prethodne večeri održala, kako se navodi, "izuzetan govor" na dodjeli Zlatnog globusa, a koji je izazvao spekulacije o njenoj kandidaturi za predsjednika.

Prema njihovim riječima, Opru Vinfri pojedini prijatelji privatno nagovaraju uđe u trku za predsjednika, a jedan od izvora CNN rekao je da ti razgovori traju već nekoliko mjeseci, ali je dodao da Vinfri još nije odlučila da li će to i učiniti.

Voditeljka je održala govor na dodjeli Zlatnog globusa, poslije čega su se pojavile spekulacije da bi ona trebalo da se kandiduje za predsjednika.

U međuvremenu, društvene mreže je preplavio snimak Trampovog gostovanja u emisiji CNN 1999. godine, kada je na pitanje voditelja Larija Kinga ko bi za njega bio potpredsjednik SAD "iz snova", Tramp odmah pomislio na - Opru Vinfri.

"Opra bi uvijek bila moj prvi izbor... To je zaista sjajna žena, neko poseban... Ako bi se ikada našla na tom položaju, bila bi fantastična. Popularna je, briljantna, divna žena", odgovorio je tada Tramp, koji se u to vrijeme uspešno bavio nekretninama.

Takođe, napravio je tada poređenje između Vinfri i samog sebe, rekavši da bi "ona bila slična njemu, jer imaju mnogo toga zajedničkog".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana