Трамп: Слагање са Москвом је добра ствар

Срна
Трамп: Слагање са Москвом је добра ствар

Вашингтон - Предсједник САД Доналд Трамп одговорио је на критике због тога што је предсједнику Русије Владимиру Путин честитао побједу на изборима рекавши да је слагање са Русијом "добра ствар".

Он је у објави на "Твитеру" подсјетио да је и бивши предсједник САД Барак Обама честитао Путину када је побиједио на изборима 2012. године.


Трамп је напоменуо да Русија може да помогне у рјешавању проблема, укључујући питања која се тичу Сјеверне Кореје, Сирије и "Исламске државе".

Телефонски разговор Трампа и Путина изазвао је лавину критика у америчким медијима, уз коментаре да је тај разговор доказ дослуха Трампове администрације са Руском Федерацијом.

Амерички предсједник је одбацио такве тврдње и оптужио медије да су "луди" и да желе да он осуди Путина, пренијела је "Раша тудеј".

Путин и Трамп су јуче телефоном разговарали о важности координисања напора у оограничавању међународне трке оружјем, као и о питањима развијања практичне интеракције на разним пољима, као што је међународни тероризам.

Из Кремља су јуче саопштили да су се Путин и Трамп током разговора усредсредили на превазилажење проблема у билатералним односима, а да су се дотакли и тема Сјеверне Кореје, Сирије и Украјине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана