Трамп: Прво звати Путина, а онда можда и запуцати

Агенције
Трамп: Прво звати Путина, а онда можда и запуцати

Сијетл - Доналд Трамп је изјавио да би "у неком тренутку, када све остало закаже" САД "морале да запуцају на руске авионе који провоцирају".

Потенцијални предсједнички кандидат у САД рекао је у једној радијској емисији да би предсједник прво требало да "позове Владимира Путина да то ријеши", али да постоји тернутак када треба и пуцати.

Трампови коментари које преноси "Базфид" односе се на двије ситуације из претходних двадесетак дана када су руски војни авиони прелетали или пресретали америчке војне летјелице.

"У нормалним околностима, неки Обама, да кажемо предсједник, позвао би Путина, јер желите да обавите телефонски разговор у таквим ситуацијама, и рекао би 'хеј, учини нам услугу, немојте то да радите, спријечи тог манијака, само престаните'. Али ми немамо таквог предсједника, овај наш негдје игра голф", рекао је Трамп.

Контроверзни милијардер је затим у емисији Чарлија Бучера рекао да ако "закаже дипломатија" ипак требало реаговати.

"Не знам, постоји тачка до које можете да трпите. У неком тренутку морате да урадите нешто. То просто није исправно, то је против Женевске конвенције. Просто то не можете да радите, то се зове чекање. Свакако би требало почети дипломатијом, звати Путина, али ако то не уроди плодом, не знам, онда када тај магарац крене ка вама, морате да пуцате", рекао је Трамп.

Како је додао, такви догађаји показују "непоштовање према САД и непоштовање према Обами".

Подсјетимо, Пентагон је позвао на смиривање тензија изнад Балтика, а најављено је и распоређивање НАТО трупа у тој области.

Трамп би још један велики корак ка предсједничкој номинацији могао да направи у Индијани, гдје су наредни страначки избори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана