Tramp: Najgore zataškavanje u istoriji

Srna
Tramp: Najgore zataškavanje u istoriji

Vašington - Vašington je saopštio da će da poništi vize Saudijcima umiješanim u ubistvo novinara Džamala Kašogija, nakon što je američki predsjednik Donald Tramp ismijao reakciju Rijada kao "jedno od najgorih zataškavanja u istoriji".

Tramp je rekao da su Saudijci cijeli slučaj izveli loše. "Cijeli slučaj je odrađen loše, a zataškavanje koje je uslijedilo jedno je od najgorih u istoriji", rekao je Tramp.


On je dodao da je cijeli slučaj "potpuni fijasko".

Suočeni sa rastućim pozivima da uvedu oštre mjere protiv Rijada Stejt department je identifikovao 21 Saudijca čije će vize biti ili opozvane ili više neće imati pravo na dobijanje vize.

"Ove kazne neće biti posljednja riječ SAD po ovom pitanju. SAD neće tolerisati ovakvu vrstu nasilja kojim je ućutkan novinar", rekao je američki državni sekretar Majk Pompeo novinarima.

Pompeo je rekao da osumnjičeni dolaze iz "obavještajnih službi, dvora, Ministarstva spoljnih poslova i drugih saudijskih ministarstava", prenosi "Raša tudej".

On je dodao da SAD razmatraju i mogućnost uvođenja finansijskih sankcija pojedincima koji stoje iza ubistva Kašogija.

Kašogi, novinar list "Vašington post" i kritičar saudijske Vlade, nestao je nakon što je ušao u zgradu saudijskog konzulata u Istanbulu 2. oktobra kako bi pribavio dokumenta za vjenčanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana