Трамп: Моја посјета Давосу већ веома успјешна

Танјуг
Трамп: Моја посјета Давосу већ веома успјешна

Давос- Амерички предсједник Доналд Трамп изјавио је вечерас да је његова посјета Свјетском економском форуму у Давосу "већ веома успјешна".

"Свједоци смо огромних инвестиција и данас је био веома узбудљив и велики дан и за нашу земљу", рекао је Трамп новинарима између састанака које има у Давосу.

Трамп се данас у Давосу састао са лидерима Британије и Израела, Терезом Меј и Бењамином Нетанијахуом, а сутра ће одржати говор.

По доласку у Давос Трамп је рекао да доноси поруку "мира и просперитета".

Трамп је у Давос стигао хеликоптером из Цириха. Уочи поласка, он је поручио да тамо иде да би "свијету рекао како Америци иде одлично".

"Наша економија јача и са свиме што радим, биће само боља... Наша земља коначно Побјеђује поново!", навео је Трамп на Твитеру уочи одласка из Бијеле куће пут Давоса.

Свјетски економски форум, који окупља представнике свјетске пословне и политичке елите у швајцарским Алпима, изненађујућа је дестинација за Трампа који је побиједио на изборима са агендом "Америка на првом мјесту", оцјењује АП.

Трамп би вечерас требало да приреди вечеру за представнике бизниса, а сутра да одржи говор пред пословним и политичким лидерима.

Трамп, који као бизнисмен никад није био позван у Давос гдје се окупљају представници крупног капитала, биће први амерички предсједник на Свјетском економском форуму од 2000. године, што ће му, како наводи Ројтерс, пружити прилику да поприча са неким "елитним глобалистима" које је критиковао у изборној кампањи 2016. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана