Tramp: Ko bi rekao, Putin možda bude i najlakši sagovornik?

Tanjug
Tramp: Ko bi rekao, Putin možda bude i najlakši sagovornik?

Vašington - Američki predsjednik Donald Tramp rekao je danas, uoči polaska na jednonedjeljnu turneju po Evropi, da bi, među sagovornicima s kojima će se sresti tom prilikom, ruski predsjednik Vladimir Putin mogao biti - najlakši među svima.

“Imam NATO, imam Veliku Britaniju, koja je donekle u haosu, i imam Putina. Iskreno, Putin bi mogao biti najlakši među svima njima. Ko bi rekao?”, istakao je Tramp, prenosi Rojters.

Predsjednik SAD je naveo i da će “biti interesantno posjetiti Britaniju, kao i NATO.

“Sredićemo sve i sve zemlje će biti srećne”, rekao je on.

Tramp je naveo i da je Boris Džonson, koji je juče podnio ostavku na funkciju britanskog ministra spoljnih poslova, “njegov prijatelj”.

“On je prema meni bio izuzetan ljubazan, pun podrške. I možda ću razgovarati sa njim kada tamo odem. Dopada mi se Boris Džonson, uvijek mi se dopadao”, rekao je američki predsjednik, prenosi “Indipendent”.

Portparol britanske premijerke Tereze Mej izrazio je danas nadu da će Tramp imati pozitivnu sliku o Velikoj Britaniji poslije posjete toj zemlji ove nedjelje, kada će se sastati sa Mej koja se trenutno hvata u koštac sa krizom nakon što su dva visoka ministra podnijela ostavku zbog njenih planova o Bredžzitu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana