Трамп: Ко би рекао, Путин можда буде и најлакши саговорник?

Танјуг
Трамп: Ко би рекао, Путин можда буде и најлакши саговорник?

Вашингтон - Амерички предсједник Доналд Трамп рекао је данас, уочи поласка на једнонедјељну турнеју по Европи, да би, међу саговорницима с којима ће се срести том приликом, руски предсједник Владимир Путин могао бити - најлакши међу свима.

“Имам НАТО, имам Велику Британију, која је донекле у хаосу, и имам Путина. Искрено, Путин би могао бити најлакши међу свима њима. Ко би рекао?”, истакао је Трамп, преноси Ројтерс.

Предсједник САД је навео и да ће “бити интересантно посјетити Британију, као и НАТО.

“Средићемо све и све земље ће бити срећне”, рекао је он.

Трамп је навео и да је Борис Џонсон, који је јуче поднио оставку на функцију британског министра спољних послова, “његов пријатељ”.

“Он је према мени био изузетан љубазан, пун подршке. И можда ћу разговарати са њим када тамо одем. Допада ми се Борис Џонсон, увијек ми се допадао”, рекао је амерички предсједник, преноси “Индипендент”.

Портпарол британске премијерке Терезе Меј изразио је данас наду да ће Трамп имати позитивну слику о Великој Британији послије посјете тој земљи ове недјеље, када ће се састати са Меј која се тренутно хвата у коштац са кризом након што су два висока министра поднијела оставку због њених планова о Бреџзиту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана