Tramp: Isušiću močvaru u Vašingtonu

Agencije
Tramp: Isušiću močvaru u Vašingtonu

Vašington - Republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp poručio je da će donijeti promjene u "pokvarenom sistemu" u Vašingtonu i predstavio plan za svojih prvih 100 dana na vlasti ako 8. novembra bude izabran za predsjednika SAD.

Njujorški magnat nekretnina obećao je da će "isušiti močvaru u Vašingtonu" i na njeno mjesto postaviti "novu vladu koja pripada narodu, koju je dao narod i koja je za narod", aludirajući na čuveno obraćanje predsjednika Abrahama Linkolna tokom američkog građanskog rata 1863.

- Promjena mora da dođe izvan našeg veoma pokvarenog sistema. Naša kampanja predstavlja onu vrstu promjene koja se dešava jednom u životu - rekao je Tramp pred nekoliko stotina pristalica.

Republikanac je obećao da će obezbijediti "najmanje 25 miliona poslova za deceniju", da će "obuzdati ilegalnu imigraciju, nametnuti vremenska ograničenja Kongresu, ponovo ispregovarati Sjevernoamerički sporazum o slobodnoj trgovini i povući potpis predsjednika Baraka Obame na reformu zdravstvenih usluga".

On je takođe kazao da će "obustaviti plaćanja milijardi dolara za programe UN za borbu protiv klimatskih promjena" i iskoristiti ušteđeni novac "za sređivanje vodene i ekološke infrastrukture Amerike".

Nova optužba

Glumica u "filmovima za odrasle" Džesika Drejk posljednja je u nizu žena koje su optužile Donalda Trampa za neprimjerene seksualne ponude. Drejkova je rekla da joj je on ponudio 10.000 dolara da dođe sama u njegovu hotelsku sobu, pišu američki mediji. Tramp je najavio da će tužiti svaku ženu koja ga je optužila za seksualno zlostavljanje ili drugo neprimjereno ponašanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana