Трамп Хилари: Рекла си да губитник треба да прихвати исход

Танјуг
Трамп Хилари: Рекла си да губитник треба да прихвати исход

Вашингтон - Новоизабрани предсjедник САД Доналд Трамп критиковао је демократу Хилари Клинтон.

Критике су упућене јер се Клинтонова прикључила настојањима да се поново преброје гласови у три државе са тијесном разликом у којима је Трамп однио побједу.

Трамп је поновио да је Клинтонова током једне од њихових дебата рекла да би губитници на изборима требало да прихвате исход, иако им се не допада.

Током дуге кампање, републиканац Доналд Трамп је рекао да су избори "намјештени" против њега, али је назвао настојање кандидаткње Странке зелених, Џил Стајн да се поново преброје гласови у Висконсину, Мичигену и Пенсилванији "преваром" и подсмијавао се одлуци Хилари Клинтон да се прикључи том настојању.

Гласали су милиони бирача и Трамп је побједио Клинтонову у све три државе - са око 27.000 гласова више у Висконсину, 12.000 у Мичигену и 68.000 у Пенсилванији, док је Џил Стајн добила око један одсто гласова у све те три државе.

"Хилари Клинтон је признала пораз на изборима када ме је позвала прије победничког говора, после објављивања резултата," објавио је Трамп на Твитеру и додао "Ништа се неће промјенити".

Кампања Хилари Клинтон није иницирала поновно пребројавање гласова, вјерујући да поновно пребројавање не би измјенило резултат, наводи Глас Америке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана