Teror u Barseloni: 13 mrtvih, 50 povređenih u napadu kamionom na grupu pješaka

B92
Teror u Barseloni: 13 mrtvih, 50 povređenih u napadu kamionom na grupu pješaka

Barselon - Katalonski ministar unutrašnjih poslova Žoakim Forn je potvrdio da je 13 osoba stradalo, a 50 povređeno u terorističkom napadu koji se dogodio u Barseloni.

Takođe, potvrdio je da je jedna osoba uhapšena i da se "tretira kao terorista", a demantovao je navode medija da je poslije napada došlo do talačke krize u jednom restoranu.

Katalonska policija je objavila fotografiju osobe za koju se sumnja da je izvršila teroristički napad u Barseloni.

Napadač je identifikovan kao Dris Oukabir, poreklom iz Magreba, koji ima prebivalište u Španiji.

El Mundo piše da je on živio na jugu Francuske i da se nedavno preselio u Kataloniju.

U grupu pješaka u centru Barselone u četvrtak po podne je uletio kombi, poslije čega su svjetski mediji javili da su dva naoružana muškarca upala u jedan restoran.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Katalonije je saopštilo da je 13 osoba stradalo, a da je 50 povređeno u napadu, kao i da je uhapšena jedna osoba.

Policija je krenula u intenzivnu potragu za vozačem, koji je pobegao iz vozila. AFP prenosi izjave policijskih zvaničnika da je u pitanju teroristički napad.

Podaci o žrtvama su bili oprečni, pojedini mediji tvrde, citirajući policijske izvore, da ima 13 žrtava, kao i da je veliki broj osoba povređen. To je kasnije i potvrđeno iz policije, kao i da je uhapšena jedna osoba, te da nije bilo talačke krize u restoranu.


Jedna osoba je uhapšena u Barseloni, pod sumnjom da ima veze sa terorističkim napadom koji se dogodio u četvrtak, prenose svetski mediji.

Mediji tvrde i da se kod pijace La Bokerija čula pucnjava.

Rojters navodi da je vozilo uletilo u grupu od nekoliko desetina ljudi, koji su se nalazili na trotoaru.

Dodaje se i da se incident dogodio u Ulici La Rambla, koja je veoma popularna među turistima. Nedugo zatim, mediji su prenijeli da su naoružani napadači upali u jedan restoran.

Policija je izdala naređenje da se zatvore sve okolne ulice, kao i stanice metroa.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana