Тереза Меј “преживјела” гласање

Танјуг
Тереза Меј “преживјела” гласање

Лондон - Влада Терезе Меј “преживЈела” је гласање о повЈерењу Влади у парламенту, резултати су гласања.

Политику британске премијерке подржало је 325 посланика, док је против гласало 306.

Након гласања, Мејова је обећала да ће испунити вољу британског народа и реализовати Бреџит.

Она је потврдила да ће Влада у понедјељак представити план о даљим корацима у оквиру тог споразума.

Британска премијерка Тереза Меј рекла је вечерас у парламенту, након што су посланици изгласали повјерење њеној влади, да је позвала лидере парламентарних странака да се са њом састану већ ове вечери како би покушали да пронађу излаз из ћорсокака кад је ријеч о Бреџиту.

“Имамо одговорност да пронађемо начин који може да обезбиједи подршку Доњег дома”, рекла је Мејова у парламенту, преноси Ројтерс.

У том циљу, додала је, предложила је низ састанака између високих парламентараца и представника владе у наредним данима.

“И желела бих да позовем лидере парламентарних странака да се са мном појединачно састану, почев од вечерас”, рекла је премијерка.

Овакав исход гласања значи да ће она сада наставити с разговорима с посланицима свих партија у покушају да се постигне консензус о томе како поступити кад је ријеч о изласку Велике Британије из ЕУ, након што је парламент јуче одбацио споразум који је она предложила у вези с Бреџитом, појашњава британска агенција.

С обзиром на то да се ближи 29. март, датум одређен за коначно иступање Британије из ЕУ, та земља се налази у својој најдубљој политичкој кризи у посљедњих пола вијека питајући се како, па чак и да ли да изађе из блока којем се придружила 1973. године, закључује Ројтерс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана