Сви у шоку од Трамповог торнадо напада, фунта се срушила

Срна
Сви у шоку од Трамповог торнадо напада, фунта се срушила

Британска фунта је данас пала, а политичари у Уједињеном Краљевству су у шоку од "торнадо-напада" предсједника САД Доналда Трампа, извјештава агенција АП.

Трамп је, како додаје, понизио премијерку Терезу Меј, угасио наде у брзо постизање америчко-британског трговинског споразума и охрабрио противнике Мејове у ризичном сукобу око Брегзита, "и све то за мање од 24 сата боравка у Британији".

Фунта је пала за 0,6 посто на 1,31 долара на пријеподневном трговању у Лондону, а влада Мејове се "труди да изгледа као да се све одвија како треба с предсједничком посјетом која је добила неочекивани обрт", пише у тексту.

АП подсјећа да је Трамп у интервјуу за лист "Сан" осудио планове Терезе Меј о Брегзиту и похвалио њеног политичког ривала Бориса Џонсона. Такође је критиковао имиграцију и рекао да градоначелник Лондона Садик Кан није успио да заустави тероризам.

У једној од блажих реакција на Трампов интервјуу, британски министар за високо образовање Сем Гајмах је написао на Твитеру: "Гдје су вам манири, господине предсједниче?", преноси америчка агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана