Све више људи одлази на сиријско ратиште

Aгенције
Све више људи одлази на сиријско ратиште

Сарајево - Министар унутрашњих послова Аустрије Јохана Микл-Лајтнер изјавила је данас у Сарајеву да све више људи не само из Аустрија, него и из других европских земаља иде да се бори у Сирији.

Он је нагласила да су у Аустрији забринути због те чињенице, али и због тога шта ће се десити када се ти људи врате у своје земље након што стекну ратна искуства у Сирији.

"То није само проблем Аустрије, него цијеле Европе", истакла је Микл-Лајтнер.

Она је додала да је због тога потребно да се земље Европе заједнички фокусирају на проналажење начина како да се на најбољи начин боре против тог проблема.

"Није ријеч о томе само да се фокусирамо на то, него морамо и више од тога урадити. Морамо осмислити и провести ефикасне превентивне мјере", напоменула је Микл-Лајтнер.

Према њеним ријечима, у аустријском Министарству унутрашњих послова недавно је формирана група која ће се бавити управо овим питањима, којој се могу обратити сви који знају потенцијалне кандидате за одлазак у Сирију.

"Дакле, ако неко нешто примијети, да се почео неко од родбине или пријатеља чудно понашати, може доћи на то мјесто и пријавити то", објаснила је Микл-Лајтнер и најавила да је то тема којом ће се у будућности бавити и Савјет министара ЕУ.

Микл-Лајтнер данас је у Сарајеву учествовала на конференцији посвећеној пројекту "ЕУ подршка провођењу закона".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана