Све распрострањенија руски рулет са електрошоковима

Све распрострањенија руски рулет са електрошоковима 05.12.2017 14:30 | Глас Српске

Перм - Модификована игра руског рулета у којој учесници пуцају један у другога, али, умјесто правог метка, користе - електрошокове свакодневна је занимација младих у руском граду Перму.

На ову идеју дошао је један парализовани спортиста, а сада је све прихваћенија у појединим групама друштва.

Игра доноси зараду, али и адреналин - како тврде учесници, који признају да електрошок изазива озбиљне проблеме.

Основна правила су иста као и у класичној верзији игре: играч стави један „метак“ у празан бубањ револвера и заврти га. Затим пиштољ иде укруг, при чему сваки играч повлачи окидач са прислоњеним револвером на главу.

Међутим, умјесто обичног, ту је сада метак који ће избацивати електричну искру, односно струјни удар.

„Електромеци“ су прилично непријатни и, након удара, особа осјећа трнце и мишићи се почну грчити.

Играч који највише издржи, односно који сакрије бол као да није погођен или онај који има највише среће, проглашава се побједником.

- Висока напетост се не осјети само у револверима, већ и у цијелој соби - наводи „Руски вјесник“.

У игри, имена и надимци нису допуштени, већ се играчу додијели број. Током прве етапе, учесници игре пуцају у потиљак играча који се налази испред њих.

Постоји и систем троугла са женом и два мушкарца који пуцају једни у друге.

Када модератор објави да су „сви живи“, револверски бубњеви се опет врте, а прати их још једно одбројавање и повлачења окидача.

Поступак се понавља пет пута док се врат једног од играча не почне грчити. Он тада испада.

Нову верзију је осмислио бивши борац мјешовитих борилачких вјештина Валериј Ешченко, који је на идеју дошао док је лежао у болници након што га је повреда приморала да се повуче из ринга. Он је у борби зарадио ријетко обољење нерава звано Гилијан-Баров синдром, због којег је пао у кому и остао парализован. Када је изашао из коме, патентирао је игру и наложио прављење одговарајуће опреме.

Шок и усхићење

Док социолози покушавају да докуче шта људе тјера да играју ову опасну и опскурну игру, један од играча Јекатерина Абизова каже да је најгоре када удар погоди изнад каротидне артерије, пошто то узрокује контракцију мишића врата. Она наводи да је лакше блефирати када „метак“ погоди у руку или у чело.

- Након што је погођен, играч осјећа благи шок, који прати усхићење - каже Абизова.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица