Шулц расипа новац на армију сарадника

Приредио: Борис Ђурић
Шулц расипа новац на армију сарадника

Брисел - Европски парламентарци открили су у извјештају комитета да предсједник Европског парламента (ЕП) Мартин Шулц користи двије лимузине, има два возача и 33 асистента, упозоравајући на растрошно понашање првог човјека те институције.

Посланици парламента говоре да овај њемачки социјалиста, који је позивао на више финансијске доприносе држава чланица ЕУ, даје свима лош примјер. Шулц, који има годишњу плату од 307.000 евра, попунио је свој тим људима који укључују портпарола, два званичника за штампу, двоје асистената који састављају његов дневник као и особу која му пише говоре. Осим њих, ту су и двоје вратара обучених у црна одијела који дочекују госте и упознају га са новостима у вези са парламентом и ЕУ.

Посланици су написали да је држање толиког тима у вријеме штедње веома сумњиво. Парламентарци упозоравају да неконтролисана потрошња нарушава повјерење јавности у институцију ЕП, која има годишњи буџет од 1,7 милијарде евра.

Једна европска статистика показује да је Парламент прошле година на превоз потрошио 6,9 милиона евра, укључујући одржавање возила и чак бицикала са којима се посланици возају по Бриселу и Стразбуру. Извор близак Шулцу каже да је његов тим мањи од тима његових претходника и да су два аутомобила потребна јер није могуће имати само једног возача и у исто вријеме испоштовати закон о одмарању возача.

- Док људи у Европи стежу своје каишеве предсједник живи луксузним животом. Морамо се побринути да се трошкови ЕУ знатно поткрешу - рекао је посланик и британски конзервативац Дејвид Кемпел Банерман.

Алкохол

Медији наводе да је, Шулц, чија је жена вртлар и архитекта паркова, постао алкохоличар због чега је изгубио посао продавача књига. За алкохолом је посегнуо у младости када је повреда кољена зауставила његов сан о спортској каријери. Шулц је отац двоје дјеце и воли да игра фудбал, чита и проучава историју. Љубитељ је покојног британског марксисте Ерика Хобсбома.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана