Судбина дјечака из БиХ шокирала Италију: Мама ме више не жели

Агенције
Судбина дјечака из БиХ шокирала Италију: Мама ме више не жели

Сцена из градића Кармањола (округ Торино) шокирала је Италију. Пролазници и возачи примјетили су дјечака (8) како сам лута путем по језивој хладноћи.

На себи није имао чак ни јакну, већ је био у танком џемперу док је сатима бесциљно ишао дуж пута 128 рескирајући да га прегази неко возила, пише Ил Месађеро.

 "Мама ме више не жели. Избацила ме из куће. Сада живи с другим мушкарцем, а ја тражим своје рођаке", тужно је рекао дјечак запрепашћеним полицајцима који су га идентификовали послије пријаве грађана.

Италијанска јавност тек сада је сазнала шта се дешавало 23. децембра прошле године. Истрагом је утврђено да несретни дјечак говорио истину! Полицајци су пронашли његову 38-годишњу мајку, држављанку БиХ, која је потврдила да не жели дијете јер сад живи са својим новим партнером.

Објаснила је да дјечак већ неко вријеме живи са дедом и баком, док је адреса оца, такође држављанина БиХ за сада непозната. Против оба родитеља поднесена је пријава због напуштања малољетног дјетета, док су бригу о осмогодишњаку преузеле надлежне социјалне службе.

Док је трајала истрага, несрећни дјечак постао је маскота општинске полиције чији припадници су се заједно са Каритасом, бринули о њему. Ивана Гавељо, градоначелница Кармањоле, рекла је новинарима да је судбина дјечака свима сломила срце.

"Он је веома њежан и миран дјечак. Никад није ишао у школу. Смјештен је у сигурну кућу у којој се осјећа прихваћеним. То је добра ствар, позитиван сигнал јер га очекује одрастање у нимало једноставним околностима", рекла је Ивана Гавељо.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана