Суд у Њемачкој одлучио: Шеријатска полиција не крши закон

Танјуг
Суд у Њемачкој одлучио: Шеријатска полиција не крши закон

Берлин - Њемачки суд ослободио је седморицу муслимана оптужби да су кршили закон јер су у униформама с натписом шеријатска полиција патролирали улицама града Вупертала.

Случај потиче из 2014. године, када су исламистички активисти узнемирили грађане овог града прилазећи им обучени у наранџасте прслуке с натписом "шеријатска полиција".

Они су патролирали поред турских дискотека и кафића и захтјевали од мјештана да престану да се коцкају, слушају музику и пију алкохол. Њихове активности су снимљене и објављене на интернету, па је реаговало веће муслимана у Њемачкој и осудило их, наводећи да је њихово понашање "штетно за муслимане".

Такозвани "шеријатски полицајци" нашли су се на суду под оптужбом због кршења закона који забрањује илегално ношење униформи.

Окружни суд у Вуперталу неправоснажно је пресудио да "шеријатске униформе" нису биле застрашујуће, нити су сугерисале да је ријеч о војним структурама, па су оптужени ослобођени.

Међутим, вођа ове групе Све Лау, који је себе назвао Абу Адамом, суочен је с оптужбама за подржавање терористичких група које се боре у Сирији, преноси index.hr.

Шеријатске полиције виђене су како патролирају улицама Лондона, Копенхагена и Хамбурга, а у региону патролирали су по Сарајеву и Мостару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана