Стотине нових Масератија и ФИАТ-а изгорјело у италијанској луци VIDEO

Агенције
Стотине нових Масератија и ФИАТ-а изгорјело у италијанској луци VIDEO

У пожару који се догодио у уторак, поред скупоцијених Масератија, највише су страдали аутомобили ФИАТ 500Л, који се производе у Крагујевцу.

Како наводе локални медији, пожар у луци избио је у уторак 30. октобра око 3:30 ујутру и захватио је стотине нових возила међу којима су били и аутомобили марке Масерати намијењени извозу на тржиште Блиског истока.


Ватреној стихији претходила је олуја због које је ниво мора у луци у Савони порастао, па је паркинг са новим аутомобилима предвиђеним за извоз поплавила морска вода.

Како су били изложени сланој води, акумулатори у неким од паркираних возила су експлодирали, а јак олујни ветар допринио је да се пожар брзо прошири на стотине сусједних аутомобила.

Локални медији наводе да је међу изгоријелим возилима – која се броје у стотинама – било највише Масератија, а на снимку послије пожара види се и гомила потпуно уништених ФИАТ-а 500Л из Крагујевца:

Због отежаних временских услова, ватрогасцима није било лако да обуздају ватрену стихију, а додатну претњу представљале су повремене експлозије аутомобила.

На срећу, нико од ватрогасаца који су учествовали у гашењу није повређен током ове интервенције:

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана