Stejt department priznao postojanje hemijskog oružja u Idlibu

Srna
Stejt department priznao postojanje hemijskog oružja u Idlibu

Moskva - Američki Stejt department prvi put je potvrdio da teroristi u sirijskoj provinciji Idlib ne samo da imaju hemijsko oružje, već ga i koriste, rekao je portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov.

Komentarišući saopštenje američkog Stejt departmenta, on je rekao da taj dokument pruža detalje o terorističkoj grupi pod nazivom "Hajat Tahrir al-Šam", koja je povezana sa "Džabhat al-Nusrom", koja je aktivna u ovoj provinciji i koristi lako i teško naoružanje, improvizovane bombe i hemijsko oružje.


"Želim da istaknem da je Stejt department prvi put zvanično priznao da teroristi grupe 'Džabhat al-Nusra' ne samo da imaju, već i koriste hemijsko oružje u ovom dijelu Sirije u terorističkim napadima. Mi smo na to upozorili više puta na različitim nivoima", rekao je Konašenkov, prenio je TASS.

On je istakao da su netačne američke tvrdnje o ruskom bombardovanju Idliba, rekavši da ruski avioni nikada nisu gađali naseljena područja.

"Što se tiče ruskog bombardovanja Idliba, Stejt department je, blago rečeno, u zabludi. Ruski vojni avioni u Siriji nikada nisu gađali naseljena mjesta, za razliku od koalicije predvođene SAD, koja je pobijedila u gradu Raka tako što je taj grad zbrisala sa lica zemlje", rekao je Konašenkov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana