Srušio se ruski avion, 39 mrtvih - svi vojnici

Agencija
Srušio se ruski avion, 39 mrtvih - svi vojnici

Prema najnovijim informacijama, prilikom pada ruskog transportnog aviona "antonov-26" u Siriji poginula su 33 putnika i šest članova posade.

Svi su bili pripadnici ruskih oružanih snaga, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Prema navodima BBC-ja, koji se poziva na Ria novosti, avion se srušio prilikom sletanja u rusku vojnu bazu. Istraga je odmah pokrenuta, ali, kako se navodi, preliminarni podaci ukazuju da je uzrok nesreće kvar u letjelici.

"Njihovim porodicama biće pružena potrebna pomoć i podrška", navodi se u saopštenju, u kojem se ističe da na avion nije otvorena vatra i da komisija Ministarstva ispituje sve moguće verzije pada, prenosi Tas s.

Ranije danas, rusko Ministarstvo je saopštilo da je u padu aviona poginulo 26 putnika i šest članova posade i da je uzrok pada letjelice najvjerovatnije tehnički kvar.

"Prema preliminarnim podacima, tehnički problem bi mogao biti uzrok rušenja aviona", stoji u ranijem saopštenju.

Kako je navedeno, nesreća se dogodila oko 15 časova po moskovskom vremenu, u trenutku kada se avion spremao da sleti na aerodrom u Hmejmimu u Siriji.

Avion se srušio samo 500 metara od aerodromske piste, navodi AP.

Rusija, ključna saveznica sirijskog predsjednika Bašara al-Asada, koristi vojnu bazu u Siriji kod obale Mediterana, podsjeća američka agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana