Српски студент опељешио банке у САД

blic.rs
Српски студент опељешио банке у САД

Марко Перовић (23) налази се међу четворицом ухапшених у граду Конкорду због преваре од више хиљада долара са платним картицама.

Полицајци из Конкорда су осим Перовића, који је живео у Чикагу, привели и Николу Цолака (36) из Џексонвила у Вермонту, Ивана Халација (27) из Форест Хила у Њујорку, и Стефана Михова (28) из Хилсдејла у Њу Џерсију. Засад амерички медији који су објавили вијест о хапшењу осумњичених за преваре са картицама не наводе да је Перовић из Србије, преноси Блиц.

Четворица осумњичених за које се по именима може закључити да су са простора бивше Југославије терете се за више кривичних дијела фалсификовања платних картица, коришћење тих картица, незаконит приступ рачунарима предузећа и завјеру.

Сва четворица су у затвору у Конкорду, а суд им је одредио да могу да се бране са слободе за јемство од чак 750.000 долара за сваког.

Гери Хатли, шеф полиције у Конкорду, саопштио је да су четворица ухапшених били опсједнути опремом за производњу лажних кредитних картица.

- Они су користили те лажне картице за подизање новца на банкоматима у области Конкорда. Путовали су и подизали новац. Истрага још траје, али се сумња да су са банкомата лажним картицама подигли много више хиљада долара у односу на то колико је засад откривено - рекао је Хатли.

Четворица осумњичених ухапшена су у соби хотела у близини великог тржног центра Конкорда, када су се, како кажу у полицији, спремала за нове походе на банкомате.

Слиједеће појављивање пред судом, када може бити одлучивано о њиховој евентуалној кауцији, заказано је за данас.

 "Марко је био добар момак"

Пријатељи Марка Перовића у шоку су што је Марко на било који начин повезан са криминалом.
- Марко је одличан момак! Вредан, радан, спортиста. У Америку је отишао пре две и по године преко програма "Work and travel травел" за студенте, возио је камион, сналазио се... Родитељи су му разведени, и он је већ дуже време живео у Новом Саду, где су му и млађи брат и сестра. Сви у породици су фини и пристојни људи, ова вест ће их дотући. Можда су га увукли, млад је он и још наиван - каже за "Блиц" један од његових пријатеља Игор. Г.И.Б.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана