Srbinu iz SAD doživotna zbog ubistva bivše supruge

Srna
Srbinu iz SAD doživotna zbog ubistva bivše supruge

Beograd - Srbin Dragan Sekulić (38) osuđen je u američkoj državi Ohajo na doživotni zatvor zbog ubistva bivše supruge u koju je ispalio 15 hitaca, piše "Blic".

Kako navode, sudija je prilikom izricanja kazne naveo da nema pravo da traži pomilovanje, a zbog prethodnih optužbi za nasilje u porodici na doživotnu kaznu dodato mu je još 14 godina zatvora.

Beogradski list piše da je Sekulić na sudu tvrdio da nije kriv i da je pucao u nju, ali da nije imao namjeru da je ubije.

Kako je naveo, pucao je u afektu jer je saznao da je u vezi sa kolegom, a kako je riječ o crncu, "imao je prekid filma u glavi".

Bivšu suprugu kobnog dana sačekao je na parkingu ispred Centra za rehabilitaciju "Astorija", gdje je radila kao medicinska sestra i pogodio je tri puta u glavu, a zatim još nekoliko puta u tijelo.

Pištolj kalibra 45 milimetara nije bio njegov, već ga je uzeo iz garaže svog brata. Vještačenjem oružja utvrđeno je da je na pištolju njegov DNK. Poslije zločina u iznajmljenim kolima je pokušao da pobjegne ka aerodromu "Akron Kanton".

Dragan je sa porodicom iz Hrvatske izbjegao u Srbiju gdje je upoznao Željku, pa su u SAD emigrirali 2002. U braku su dobili dvije ćerke, koje sada imaju devet, odnosno 13 godina. Avgusta prošle godine su se razveli, a Željka je navodno ubrzo poslije toga počela novu vezu.

"Blic" piše da je Sekulić svoju bivšu suprugu samo dvije nedjelje prije ubistva pokušao da je ubije tako što je kamionom izgurao njen automobil u jarak.

Iz smrskanog automobila sa potresom mozga od smrti su je spasli vatrogasci. Pušten je uz kauciju od 100.000 dolara i zabranjen mu je kontakt sa suprugom, a Željkine kolege su ispričale da se, iako uplašena, vratila na posao zbog finansija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana