Србину из САД доживотна због убиства бивше супруге

Срна
Србину из САД доживотна због убиства бивше супруге

Београд - Србин Драган Секулић (38) осуђен је у америчкој држави Охајо на доживотни затвор због убиства бивше супруге у коју је испалио 15 хитаца, пише "Блиц".

Како наводе, судија је приликом изрицања казне навео да нема право да тражи помиловање, а због претходних оптужби за насиље у породици на доживотну казну додато му је још 14 година затвора.

Београдски лист пише да је Секулић на суду тврдио да није крив и да је пуцао у њу, али да није имао намjеру да је убије.

Како је навео, пуцао је у афекту јер је сазнао да је у вези са колегом, а како је ријеч о црнцу, "имао је прекид филма у глави".

Бившу супругу кобног дана сачекао је на паркингу испред Центра за рехабилитацију "Асторија", гдје је радила као медицинска сестра и погодио је три пута у главу, а затим још неколико пута у тијело.

Пиштољ калибра 45 милиметара није био његов, већ га је узео из гараже свог брата. Вјештачењем оружја утврђено је да је на пиштољу његов ДНК. Послије злочина у изнајмљеним колима је покушао да побјегне ка аеродрому "Акрон Кантон".

Драган је са породицом из Хрватске избјегао у Србију гдје је упознао Жељку, па су у САД емигрирали 2002. У браку су добили двије ћерке, које сада имају девет, односно 13 година. Августа прошле године су се развели, а Жељка је наводно убрзо послије тога почела нову везу.

"Блиц" пише да је Секулић своју бившу супругу само двије недјеље прије убиства покушао да је убије тако што је камионом изгурао њен аутомобил у јарак.

Из смрсканог аутомобила са потресом мозга од смрти су је спасли ватрогасци. Пуштен је уз кауцију од 100.000 долара и забрањен му је контакт са супругом, а Жељкине колеге су испричале да се, иако уплашена, вратила на посао због финансија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана