Србин за кога вјерују да је плаћени убица одговараће за убиство „краља Малте”

blic.rs
Србин за кога вјерују да је плаћени убица одговараће за убиство „краља Малте”

Српски држављанин Бојан Чмелик (35) одговараће за тешко убиство бизнисмена са Малте Хуга Хеткутија, након што је жртва преминула у болници. Чмелник је напао “краља Малте” испред његовог ресторана и задао му два кобна убода ножем.

Према полицијском извјештају, истражитељи су сада увјерени да је Чмелик био плаћени убица, поготово зато што није изговорио ни ријеч приликом испитивања и процесуирања, преносе малтешки медији.

Србин Бојан Чмелик (35) који је ухапшен јер је покушао да убије бизнисмена са Малте Хуга Хеткутија је, наводно и његов бивши запослени који је недавно добио отказ.

Према писању “Малта Индепентента”, Хеткути је убоден два пута у стомак и то испред једног од његових локала у Санта Рити 6. јула увече, а убица је непосредно прије напада, покушао да сакрије своје лице од камера.

Свједок језивог напада била је бизнисменова сестра која му је прва потрчала у помоћ када је пао на земљу. Он је брзо оперисан пребачен у болницу, више пута је оперисан, али му није било спаса.

Србин  је дан након хапшења приведен на саслушање. Он се изјаснио да “није крив” за оптужбе о покушају убиства бизнисмена, а адвокат није тражио одређивање кауције.

Према првим извјештајима, Чмелик, који нема адресу становања на Малти, у овој држави је био само пар дана прије злочина. Међутим, како пишу малтешки медији, Србин је раније био запослен у једном од бизнисменових бројних локала.

Како сазнајемо, овај бизнисмен са Малте у тој држави посједује неколико ноћних клубова, хотела и сала за издавање.

Чмелик је искористио моменат када је Хеткути обилазио један од својих локала. Пришао му је, загрлио га, па почео да га убада ножем у стомак.

Управо због тога полиција је од првог тренутка знала да се бизнисмен и Србин познају од раније, а након што је оперисан у болници и Хеткути је полицији рекао да је Чмелик његов бивши запослени.

Србин је након напада побјегао са мјеста злочина, међутим полиција је имала његов детаљан опис и неколико сати касније пронашла га у другом крају града и ухапсила га.

Чмелик се опирао хапшењу, и како пишу малтешки медији, био јако агресиван због чега су полицајци морали да га смире тизером. Због јако опирања задобио је лакше тјелесне повреде током хапшења. Приликом претреса осумњиченог, код њега је пронађен и нож којим је убоден Хеткути.

Ко је Хуго Хеткути?

Хуго Хеткути власник је многих зграда, хотела, ресторана и ноћних клубова у мјесту Сент Џулијан у Пејсвилу на Малти.

О њему је писала и позната истраживачка новинарка Дафне Каруана, која је убијена крајем прошле године у бомбашком нападу.

Према њеним сазнањима, бизнисмен из Пејсвила Хуго Хеткути купио је нови брод и потрудио да цио свијет сазна о томе, написала је на свом блогу прије неколико година Каруана.

Хеткути је објавио фотографију са пловидбе, окружен стриптизетама из својих ноћних клубова.

Једна од стриптизета је Луцијана Лоредана Секан, Румунка у раним двадесетим годинама, која живи са човјеком из подземља Дареном Гримом, са којим има и дијете.

Подземље и полицију на Малти новинарка је повезала чињеницом да је кум дјетета стриперке и нарко-боса сада легални заступник подземља а некадасњи министар војске и полицајац Мануел Малиа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана