Srbin u spektakularnom bijegu pobjegao iz austrijskog zatvora, mediji u čudu

Srbin u spektakularnom bijegu pobjegao iz austrijskog zatvora, mediji u čudu 09.02.2018 11:10 | Tanjug

Beč - Bjekstvo zatvorenika poreklom iz Srbije iz bolnice u Šerdingu, koje se dogodilo ove nedjelje, bilo je toliko spektakularno da su mu mediji u Austriji posvetili veliku pažnju. Naime, osuđenik (43), osim kriminalne karijere, mogao je slobodno da bude i glumac po tome kako je "odigrao" ulogu da bi pobjegao.

Državljanin Srbije bio je u pritvoru nakon što je osuđen zbog prevare i trebalo je da "odleži" do decembra 2019.

Međutim, kako pišu austrijski mediji, očigledno mu se nije dopadalo u zatvoru Suben pa je riješio da pobjegne.

Tokom noći između petka i subote on je isprovocirao tuču sa zatvorenicima sa kojima dijeli ćeliju, pri čemu je zadobio povrede, sada, nakon što je pobjegao, učesnici tuče tvrde da je sam sebi nanio povrede.

Pošto je u subotu zbog povreda bio prebačen u bolnicu u Šerding, gdje ga je u nedjelju posjetila porodica, sin mu je, kako se čini, neprimjećeno doturio mobilni telefon, preko kojeg je dogovorio detalje bjekstva.

U ponedjeljak posle podne počeo je u sobi da povraća, zbog čega je čuvar otvorio prozor - da bi ušao svjež vazduh u sobu.

Upravo to je i čekao zatvorenik, koji je skočio na grijna tijela na zidu ispred prozora, a zatim s drugog sprata na ulicu gdje ga je čekao sin u kolima, kojima su pobjegli.

Samo 20 kilometara od mjesta bjekstva policija je zaustavila vozilo, ali je u njemu zatekla samo pomagača bjekstva, dok je otac pobjegao u nepoznatom pravcu.

Protiv sina je podnijeta prijava za pružanje pomoći pri bjekstvu za šta mu preti kazna do dvije godine zatvora.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica