Србин који је спасио мајку и бебу од утапања у Шведској постаје шведски полицајац

Срна
Србин који је спасио мајку и бебу од утапања у Шведској постаје шведски полицајац

Бањалука - Тридесетдвогодишњи Србин из Гетеборга Његош Тушевљак, који је недавно из ријеке у шведском граду Борос спасио двадесетшестогодишњу мајку и шестомјесечну бебу од утапања, постаће шведски полицајац.

Тушевљак је рекао Срни да је прихватио понуду шведских власти и да у септембру креће на једногодишње школовање и обуку.

“Предао сам папире и попунио формуларе. Нисам ни сањао да ћу послије свега што сам у животу радио постати полицајац, и то у Шведској. Увјерен сам да ћу школовање успјешно завршити”, рекао је Тушевљак.

Он је навео да му је драго што ће постати полицајац, јер се ради о државном и стабилном послу.

“Има доста наших људи који раде у Полицији Шведске. Има човјек из Београда, као и један из Зенице. Кажу да је посао добар, да су одлично прихваћени и да нема већих опасности и проблема. Иначе, након што сте објавили вијест о мени, телефон ми се усијао. Сви ме зову и честитају”, рекао је Тушевљак.

Тушевљак, о коме и даље пишу готово сви скандинавски медији, спасио је 23. маја, у 15.30 часова, Кинескињу Мону која је с бебом у наручју скочила у ријеку желећи да се убије.

“Из аутомобила сам видио жену која је паркирала колица и са бебом у наручју се попела на ограду моста у Боросу и одмах скочила. Ја сам закочио, излетио из возила и обучен скочио у ријеку за њом и бебом”, рекао је раније Срни Његош.

Он је навео да је жена почела да тоне, те да је одмах од ње узео бебу и изнио је на обалу.

“Након тога сам се бацио у ријеку и извукао жену. Била је у несвијести и одмах су на лице мјеста дошли хитна помоћ, ватрогасци, спасиоци и полиција. Хитна помоћ је мајку и бебу одвезла у болницу”, истакао је тада Тушевљак.

Он је повједочио да га је у тим тренуцима шокирало што је на лицу мјеста било више од 200 људи, од којих нико није ни помишљао да скочи у воду и спаси мајку и бебу.

“Једини сам реаговао, а многи од њих су то све снимали телефоном, гледали... То је за мене несхватљиво. Скочио сам инстинктивно, нисам ни о чему размишљао осим да спасим људе”, рекао је Тушевљак.

Жена која је покушала самоубиство удала се за много старијег Швеђанина, а према ономе што је чуо Тушевљак, на самоубиство се одлучила јер ју је супруг избацио из стана, након што је данима лутала градом, није јела нити спавала.

Тушевљак је родом из Сарајева и живи са породицом у Гетеборгу, гдје је дошао из Бањалуке у потрази за бољим животом.

Његош, који је у спортским круговима познат по надимку Туфи, годинама из Шведске помаже сиромашним људима у Бањалуци без обзира на вјеру и нацију. Веома је успјешан српски кик-боксер који у Шведској има свој клуб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана