Srbin iz Austrije htio da zakolje konobaricu koja je odbila njegovu prosidbu

Alo.rs
Srbin iz Austrije htio da zakolje konobaricu koja je odbila njegovu prosidbu

Hausbrun - Srbin (37), čiji identitet nije saopšten, osuđen je u austrijskom gradu Hausbrunu na osam mjeseci zatvora jer je konobarici (25) iz lokalnog kafića prislonio nož na grlo i pretio da će je zaklati nakon što je odbila njegovu bračnu ponudu, prenijeli su austrijski mediji.

Nasilnik je nekoliko mjeseci svakodnevno dolazio u kafić i "muvao" konobaricu, koja mu je od samog početka jasno stavila do znanja da nije zainteresovana, kao i da ima momka. Njemu, međutim, to nije bilo dovoljno, već je nastavljao da je spopada i otvoreno nudi seks, a svakim danom postajao je sve navalentniji i opsesivniji. Govorio joj je da je opčinjenim njenim očima i ljepotom i da želi odmah da je vodi u Srbiju i oženi se njome, prenosi Alo!.
Djevojka u početku komentare nije uzimala za ozbiljno, već ih je pripisivala alkoholu, koji je neprekidno konzumirao. Situacija se ubrzo otrgla kontroli, a "zaljubljeni" Srbin počeo je da je progoni i izvan kafića.  

Prvi incident, o kojem je obavještena i policija, dogodio se krajem februara u jednom lokalu na železničkoj stanici. Kada je ugledao konobaricu kako se šeta sa svojim momkom, dodatno je izgubio kontrolu. Prišao je paru i pretio da će ih baciti pod voz ukoliko se ona ne uda za njega. 

Policija mu je napisala prijavu za uznemiravanje, ali poslije samo nekoliko dana ponovo je napao. Konobaricu je sačekao ispred kuće, zgrabio je za kosu i prislonio joj mesarski nož na vrat, preteći da će je zaklati. Prestravljena djevojka uspjela je da ga ubjedi da spusti nož, a potom je pobjegla i ponovo ga prijavila policiji.  

Progonitelj je uhapšen, a na saslušanju je priznao krivicu. Osuđen je na osam mjeseci zatvora zbog pretnji i pokušaja teškog napada i vjerovatno mu sljeduje zabrana ulaska u Austriju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana