Србин из Аустрије хтио да закоље конобарицу која је одбила његову просидбу

Alo.rs
Србин из Аустрије хтио да закоље конобарицу која је одбила његову просидбу

Хаусбрун - Србин (37), чији идентитет није саопштен, осуђен је у аустријском граду Хаусбруну на осам мjесеци затвора јер је конобарици (25) из локалног кафића прислонио нож на грло и претио да ће је заклати након што је одбила његову брачну понуду, пренijели су аустријски медији.

Насилник је неколико мjесеци свакодневно долазио у кафић и "мувао" конобарицу, која му је од самог почетка јасно ставила до знања да није заинтересована, као и да има момка. Њему, међутим, то није било довољно, већ је настављао да је спопада и отворено нуди секс, а сваким даном постајао је све навалентнији и опсесивнији. Говорио јој је да је опчињеним њеним очима и љепотом и да жели одмах да је води у Србију и ожени се њоме, преноси Ало!.
Дјевојка у почетку коментаре није узимала за озбиљно, већ их је приписивала алкохолу, који је непрекидно конзумирао. Ситуација се убрзо отргла контроли, а "заљубљени" Србин почео је да је прогони и изван кафића.  

Први инцидент, о којем је обавјештена и полиција, догодио се крајем фебруара у једном локалу на железничкој станици. Када је угледао конобарицу како се шета са својим момком, додатно је изгубио контролу. Пришао је пару и претио да ће их бацити под воз уколико се она не уда за њега. 

Полиција му је написала пријаву за узнемиравање, али послије само неколико дана поново је напао. Конобарицу је сачекао испред куће, зграбио је за косу и прислонио јој месарски нож на врат, претећи да ће је заклати. Престрављена дјевојка успјела је да га убједи да спусти нож, а потом је побјегла и поново га пријавила полицији.  

Прогонитељ је ухапшен, а на саслушању је признао кривицу. Осуђен је на осам мјесеци затвора због претњи и покушаја тешког напада и вјероватно му сљедује забрана уласка у Аустрију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана