Šojgu Nijemcima: Pitajte djedove kako se razgovara s Rusijom

Agencije
Šojgu Nijemcima: Pitajte djedove kako se razgovara s Rusijom

Moskva - Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu poručio je Njemačkoj da ne razgovaraju sa Rusijom sa pozicije sile, već da se sjete pouka iz istorije.

“Što se tiče izjava… ako govorimo konkretno o Njemačkoj, prije nego što izgovore takve riječi, treba da se vrate u istoriju. I nakon svega što je Njemačka uradila našoj zemlji, mislim da tamo narednih 200 godina ne bi trebalo o tome da govore, ne bi trebalo da daju izjave. Neću govoriti oštrije i grublje, mislim da ste me razumjeli”, odgovorio je Šojgu, a prenosi RT.

On je to rekao na pitanje novinara da prokomentariše izjavu njemačke ministarke odbrane Ursule fon der Lajen da sa Moskvom treba razgovarati sa pozije “jedinstva i snage”.

Ministar je rekao i da bi bilo poželjno da se sjete istorije, prije nego što počnu da daju savjete o razgovoru sa Rusijom sa pozicije sile.

“To što se tiče razgovora sa pozicije sile: opet se vratite u istoriju. Ako sami ne čitate, pitajte djedove: kako je to razgovarati sa Rusijom sa pozicije sile. Oni vam mogu ispričati”, posavjetovao je Šojgu.

Ranije je ministarka odbrane Njemačke Ursula fon der Lajen pozvala da se pokaže oštriji stav prema Rusiji.

(sputnik)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana