Шофер тужио Трампа: Дугује ми за 3.300 сати прековременог рада

Агенције
Шофер тужио Трампа: Дугује ми за 3.300 сати прековременог рада

Њујорчанин, који је дуже од двије деценије радио као лични возач Доналда Трампа, тврди да му актуелни амерички предјсеник, односно једна од његових компанија, дугује велики новац за неплаћене хиљаде сати прековеременог рада.

У тужби коју је поднио Вишем суд државе Њујорк, Ноел Синтрон тврди да му је "Трампова организација" (збирни назив за више од 500 компанија и пословних организација у Трамповом власништву) није платила укупно 3.300 сати прековременог рада за посљедњих шест година.


То је, иначе, максималан период на који, због компанијских павила, може да их тужи. Синтрон у тужби наводи и да чак ни "разумну" повишицу није добио читавих 12 година.

Он сада, осим неисплаћеног новца, од Трампа потражује и остале доприносе које му припадају по савезним и државним законима, као и одређени износ за претрпљену штету.

Ноел Синтрон тврди да је дуже од четврт вијека радио за Трампа и то између 50 и 55 сати недјељно. Он је остао дио Трамповог најближег особља и када су безбједносне службе преузеле бригу о њему као шефу Бијеле куће.

Његова плата је 2010. године била повећана са 68.000 на 75.000 долара, али су му касније укинути доприноси за здравствено осигурање. Синтрон каже да је, на основу тога, годишње Трампу штедио 17.866 долара.

Основна сума неиплаћеног новца, који потражује, износи 178.000 долара, будући да је Синтрон радио за 54 долара на сат, преноси Њузхаб.

"Трампова организација" се није оглашавала поводом овог случаја. Иначе, ова тужба је само једна у низу оних које су од раније већ поднете Вишем суд државе Њујорк на Менхетну, а које су уперене против Трампа и његових компанија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана