Snimak napada na parlament u Otavi

B92
Snimak napada na parlament u Otavi

Otava - Kanadski zvaničnici objavili su snimak napada na zgradu parlamenta u Otavi pošto je prethodno radikalni islamista ubio jednog gardistu.

Majkl Zehaf-Bibo se do ulaza u zgradu dovezao automobilom, a zbunjeni prolaznici začuđeni brzinom automobila ubrzo su se razbježali pošto su primetili čovjeka sa automatskim oružjem koji se trčećim korakom kreće ka parlamentu.

Da Zehaf-Bibo nije imao pravi plan akcije svjedoči i to da je ukrao jedan automobil parkiran u krugu zgrade kako bi se dovezao ispred centralnog bloka, gdje su članovi parlamenta imali sastanak sa premijerom.

Napadač je prethodno ubio člana počasne garde Nejtana Sirila u Nacionalnom memorijalnom centru u Otavi, a potom se uputio ka parlamentu, gdje je poslije razmjene vatre sa obezbjeđenjem ubijen.

Kanadski poslanici su se vratili na svoja radna mjesta nakon što je parlament bio zatvoren poslije pucnjave u kojoj je stradao napadač islamista.

Napadač, koji je u srijedu ubio vojnika u Otavi, ima policijski dosije i nedavno je tražio pasoš da otputuje u Siriju nakon što je prošao "proces radikalizacije".

Majka Majkla Zehaf-Biboa, koji je u pucnjavi u Otavi ubio kanadskog vojnika i ranio još dvije osobe, izjavila je danas da oplakuje žrtve tog napada, a ne sina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana