Снимак напада на парламент у Отави

Б92
Снимак напада на парламент у Отави

Отава - Канадски званичници објавили су снимак напада на зграду парламента у Отави пошто је претходно радикални исламиста убио једног гардисту.

Мајкл Зехаф-Бибо се до улаза у зграду довезао аутомобилом, а збуњени пролазници зачуђени брзином аутомобила убрзо су се разбjежали пошто су приметили човjека са аутоматским оружјем који се трчећим кораком креће ка парламенту.

Да Зехаф-Бибо није имао прави план акције свjедочи и то да је украо један аутомобил паркиран у кругу зграде како би се довезао испред централног блока, гдjе су чланови парламента имали састанак са премијером.

Нападач је претходно убио члана почасне гарде Нејтана Сирила у Националном меморијалном центру у Отави, а потом се упутио ка парламенту, гдjе је послије размјене ватре са обезбјеђењем убијен.

Канадски посланици су се вратили на своја радна мјеста након што је парламент био затворен послије пуцњаве у којој је страдао нападач исламиста.

Нападач, који је у сриједу убио војника у Отави, има полицијски досије и недавно је тражио пасош да отпутује у Сирију након што је прошао "процес радикализације".

Мајка Мајкла Зехаф-Бибоа, који је у пуцњави у Отави убио канадског војника и ранио још двије особе, изјавила је данас да оплакује жртве тог напада, а не сина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана