Смрт каменовањем: Оца молила за опрост, а он јој одбрусио Не зови ме тако, умри!

Агенције
Смрт каменовањем: Оца молила за опрост, а он јој одбрусио Не зови ме тако, умри!

Милитанти Исламске државе објавили су узнемирујућу видео снимку каменовања младе жене због прељуба, а све је гледао њезин отац у присуству неколико џихадиста, који није желио услишити њезиној жељи да јој опрости за наводни гријех.

Смакнуће се догодило у Хами, у Сирији, према подацима сиријске Опсерваторије за људска права, но када је убиство почињено није могуће утврдити.

- Бићеш кажњена због злодјела које си урадила. Нико те није присилио на то и зато мораш прихватити Божји закон и починити се Божјој вољи, рекао је дјевојци један од милитаната.

Након што је прихватила казну дјевојка је од свога оца затражила опрост. Иако су га милитанти ИСИС-а наговарали да јој опрости, отац то није желио учинити, а у једном је тренутку повикао: "Не зови ме оче".

- Моје срце је непослушно, не могу ти опростити, говори отац на узнемирујућој видео снимци.

На крају, под притиском бораца ИС-а, који су му покушали објаснити да ће се дјевојка сусрести с Богом, па стога мора отићи у миру, ипак опрашта својој кћери.

Дјевојка га потом затражи да моли за њу, но он почне викати: "Да молим за тебе? Не".

Најзад, несретна дјевојка упути савјет свим женама да им част, а не живот буде на првом мјесту. Потом су је везали ужетом, окружили и каменовали до смрти, преноси jutarnji.hr.

Ово је први пута да су борци ИС-а овакву снимку објавили, иако су у јулу каменовали двије жене у покрајини Рака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана