Службенику америчке амбасаде дозвољено да напусти Русију

Срна
Службенику америчке амбасаде дозвољено да напусти Русију

Вашингтон - Службенику америчке Амбасаде у Москви, који је у пртљагу носио минобацачку гранату са осигурачем, дозвољено је да напусти Русију, након што су власти на московском аеродрому “Шереметјево” одузеле спорни предмет који није представљао никакву опасност по остале путнике, саопштено је из Стејт департмента.

“Свјесни смо инцидента на аеродрому жШереметјевож у Москви у којем је учествовао службеник америчке Амбасаде. Ситуација је ријешена и дипломати је дозвољен одлазак из Русије након што су власти одузеле спорни предмет. Није било никакве опасности по друге путнике”, наводи се у саопштењу.

Обезбјеђење на аеродрому “Шеремтјево” у Москви пронашло је јуче минобацачку гранату у пртљагу службеника америчке Амбасаде који је путовао за Њујорк.

Аеродромска полиција одмах је о инциденту обавијестила америчку Амбасаду у Москви.

Извор из руског Министарства спољних послова подсјећа да САД од терористичких напада 2001. године на Њујорк и Вашингтон обраћају посебну пажњу на безбједност аеродрома, тако да је несхватљиво да је пронађена бомба у пртљагу једног од члана особља Амбасаде.

Члан особља америчке Амбасаде рекао је да одлази из Русије јер је завршио посао и да је бомбу понио за своју личну колекцију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана